Bir Arada | Okulda Yaşam

Çocukla etkileşimde olan her konuyu eğitimle bir araya getiriyoruz!

2019 yılında Friedrich Naumann Vakfı tarafından desteklenen “Bir Arada” serimizin, bu seneki sonuncu etkinliğiyle Edirne’de bir aradayız. Etkinliğimiz  “Okulda Yaşam” başlığında, 30 Ekim’de Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek.

Okul çocuğun iyi olma haline katkı sağlaması gereken alanların başında geliyor. Peki biz okulu çocuk için bir yaşam alanı olarak değerlendirebiliyor muyuz?

“Okulda Yaşam” başlıklı etkinliğimizde,

  • Çocuk odaklı bir okul mümkün mü?
  • Çocuklar okulda bir gününü nasıl geçiriyor?
  • Çocuklar yaşamının en önemli bölümünde vakitlerinin çoğunu geçirdikleri bir yerde neler yapıyorlar, neler yapamıyorlar?
  • Bu alanı çocuk katılımını sağlayacak şekilde düşünebilir miyiz?
  • Çocuk katılımını sağladığımızda okullar nasıl bir yaşam alanına dönüşür?
  • Bu dönüşümün çocuklara etkisi nasıl olur? gibi birçok soruya yanıt arayacağız.

Okulda Yaşam” başlığı üzerinden çocukların okuldaki bir gününe mercek tutmayı amaçlıyoruz.

Etkinliğin dili Türkçe olacaktır. Etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır ancak sınırlı kapasite olduğu için kayıt olmak gerekmektedir.

Kaydolmak için tıklayınız.

Bir önceki Bir Arada etkinlik kaydını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Eğitim 360° (37): Yeni Bir Okul Tanımı | “Kendini Tartışan Okul” Konferansı

Kendini Tartışan Okul konferansı 9-10 Nisan 2022 tarihlerinde Hisar Okulları ve ERG Eğitim Laboratuvarı işbirliğiyle gerçekleştirildi. Konferans okul temasını farklı boyutlarıyla yeniden düşünmeyi, yeniden tasarlamayı ve farklı uygulama modellerini tartışmayı amaçladı. ERG Araştırma Asistanı Ezgi Tunca moderatörlüğünde gerçekleştirilen Eğitim 360°’ın bu bölümüne konferansın paydaşlarından Hisar Okulları

Çocukların Gözünden Okulda Yaşam Araştırma Raporu ve Politika Önerileri

Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından yürütülen “Çocukların Gözünden Okulda Yaşam” araştırmasının sonuç raporu ve araştırma bulgularına dayanarak hazırlanan politika önerileri yayımlandı. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 25 ilde 4, 5 ve 7. sınıflarda okuyan toplam 2.072 çocukla yapılan araştırma, ikili öğretim,