Bir Arada | Ekran Çağında Eğitim

Çocukla etkileşimde olan her konuyu eğitimle bir araya getiriyoruz!

2019 yılında Friedrich Naumann Vakfı tarafından desteklenen Bir Arada etkinlik serimiz bu kez “Ekran Çağında Eğitim” başlığında, 24 Eylül’de Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

“Ekran Çağında Eğitim” başlıklı etkinliğimizde,

  • Öğrenme ve dijital dünya arasında dengeli bir ilişkiyi nasıl kuracağız?
  • Ekran zamanı çocuklara nasıl etki ediyor?
  • Dijital ortam ve araçlara hepimiz maruz kalıyoruz, buradaki sınır ne?
  • Siber zorbalığın öğrenme ve okul yaşamı üzerinden çocuklara etkisi nedir?
  • Doğru ebeveyn ve eğitimci tutumları ne olmalı? gibi birçok soruya yanıt arayacağız.

Bahçeşehir Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Samur kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek etkinliğimizde, Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk, Trakya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Orhan ve İELEV 125. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Barkın Özer’in katılımıyla yenilikçi ve alternatif yaklaşımlar geliştirmeyi ve herkesin bu konulara farklı bir gözle bakmasını amaçlıyoruz.

Etkinliğin dili Türkçe olacaktır. Etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır ancak sınırlı kapasite olduğu için kayıt olmak gerekmektedir.

Kaydolmak için tıklayınız.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Eğitim 360° (14): Çevrimiçi Öğrenme

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Umay Aktaş Salman ve Özgenur Korlu, çevrimiçi öğrenmeyi ele aldı. Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de eğitim, bir seneyi aşkın bir zamandır uzaktan devam ediyor. Çevrimiçi öğrenme bu nedenle daha fazla gündemde. Uzaktan eğitime erişemeyen, çevrimiçi derslere katılamayan pek çok öğrenci var.