Eğitimde İyi Örnekler Konferans Dışına Taşıyor

İlham, öğrenme ve paylaşım alanlarımızın çoğalması için iyi örnekleri tüm yıla yayıyoruz! Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na 2022’de kısa bir ara veriyor; her çocuğun hakkı olan nitelikli eğitim için hep birlikte düşünebileceğimiz, keşfedebileceğimiz ve iyi örnekleri kutlayabileceğimiz farklı etkinliklerde bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (İÖK) geçtiğimiz yıl 18 yaşına bastı.

İÖK sayesinde eğitimin farklı paydaşlarıyla bir araya geldik, birbirimizden öğrendik. 18 yılda öğretmenlerin yaratıcılığıyla ortaya çıkan 1952 iyi örnekle tanıştık, konferanslardaki paneller ve atölyelerde yepyeni bakış açıları kazandık. Başarı, merak, oyun gibi pek çok kavramı eğitim bağlamında hep birlikte yeniden düşündük. 

İÖK yıldan yıla değişti ve gelişti. Düzenlediğimiz her bir konferansı, önceki yıllarda öğretmenlerden, katılımcılardan ve diğer paydaşlarımızdan aldığımız geribildirimler, eğitim alanındaki ihtiyaçlar ve öncelikler doğrultusunda birlikte yeniden tasarlamaya ve hep bir adım daha ileri götürmeye gayret gösterdik. Salgın sebebiyle değişen dünyaya biz de ayak uydurduk; iyi örneklerin her yerde, her koşulda var olduğunu bilerek konferansı dijital ortamlara taşıdık.

Geride bıraktığımız 18. İÖK’ün ardından, 18 yıllık deneyimlerimiz ışığında Eğitimde İyi Örnekler için yeni bir kurgu oluşturduk. Yeni kurgumuzda, iyi örnekleri konferansın dışına taşırıyor, yıl boyunca farklı etkinliklerde buluşmayı hedefliyoruz. İÖK’e 2022 yılında kısa bir ara verecek, 19. İÖK için hep birlikte 2023 sonbaharında buluşacağız. Böylelikle konferans temasını daha uzun süre boyunca gündemde tutabilecek, tema duyurusunun ardından iyi örnekler geliştirilebilmesi için daha fazla zaman tanıyabilecek,  konferansta tanıştığımız iyi örnekleri ve diğer tüm içerikleri ülke çapında düzenleyeceğimiz farklı etkinliklerle yaygınlaştırabilecek; kısacası iyi örnekleri tüm seneye yayarak etki alanımızı genişletebileceğiz.

2023 sonbaharında düzenleyeceğimiz 19. İÖK’e kadar pek çok planımız var! Şimdiden verebileceğimiz haberler arasında şunlar bulunuyor:

  • Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce İÖK ruhunu yaşayacağımız bir buluşma planlıyoruz.
  • 19. İÖK’ün temasını, yeni eğitim öğretim yılının başında paylaşacağız.
  • Sonbaharda düzenleyeceğimiz Eğitimde İyi Örnekler Yerel Buluşmaları ile farklı şehirlerde bir araya geleceğiz.
  • Dijital dönüşüm yolculuğumuz devam ediyor! Geliştirmeye devam ettiğimiz ve bizi çok heyecanlandıran Eğitimin Ekosistemi Dijital Platformu’nda Eğitimde İyi Örnekler de yer alacak.

Eğitimde İyi Örnekler kapsamında planladığımız bu yeniliklerin ilham, öğrenme ve paylaşım alanlarımızı çoğaltmasını diliyor; nitelikli eğitimi birlikte hayal edeceğimiz farklı etkinliklerde bir araya gelmeyi, her çocuğun hakkı olan nitelikli eğitim için hep birlikte düşünmeyi, keşfetmeyi ve iyi örnekleri kutlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

19. İÖK Buluşmaları’na Davetlisiniz 🍀

19. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na (İÖK) başvurular başladı. Başvuruya dair tüm detayları konuşmak, sorularınızı yanıtlamak ve süreçte size destek olmak için bir ay boyunca her çarşamba Zoom üzerinden yapılacak çevrimiçi buluşmalarda bir araya geliyoruz.

Eğitimde İyi Örnekler’den Haberlerimiz Var!

Geçtiğimiz haziran ayında, iyi örnekleri, Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın ötesine ve farklı platformlara taşıyacağımız, tüm yıla yayılan yeni bir yol haritası planladığımızı duyurmuş, 19. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na kadar birçok planımız olduğundan bahsetmiştik. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte Eğitimde İyi Örnekler’in yeni yolculuğu da başlıyor.