18. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı

Türkiye’de yer ve koşullar ne olursa olsun, öğretmenlerin yaratıcılığıyla ortaya çıkmış iyi örnekler var. Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenlediğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansları (İÖK), çalışmalarını nasıl daha ileriye taşıyacaklarını düşünerek pek çok çocuğun dünyasını değiştiren öğretmenlerin çalışmalarını görünür kılıyor. Fikirler, uygulamalar ve materyaller, konferansa katılan binlerce eğitimciye ilham oluyor, okuldan okula, ilden ile yayılıyor.

Bu yıl 18.si gerçekleşen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (İÖK), geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2021’de de dijital ortamda, Socio üzerinde gerçekleşti. Fiziksel sınırlılıkları ortadan kaldırarak çeşitli konferans içeriklerini daha uzun süre erişilebilir kılma deneyimimizi bu yıl da birlikte sürdürdük.

18. İÖK Teması Görevimiz: Oyun

Oyun hem çocuklar hem de yetişkinler için yaşamın bir provası, aynası, kendisi. Yalnızca çocuklar için değil, her yaştaki insan için önemli. Yaşamı oyunla öğreniyor, öğretiyor, kolaylaştırıyor; oyunlarda paylaşıyor, dönüşüyor, hayal ediyoruz… İÖK’ün 18. yaşını kutlarken, büyüdükçe oyundan kopmamaya söz veriyoruz ve sizi yaşam boyu devam edecek bir göreve çağırıyoruz.
18. İÖK’ün teması Görevimiz: Oyun!

Oyun oynamayı bıraktığımız gün öğrenmeyi de bırakırız. (William Glasser)

#Görevimiz: Oyun

18. İÖK’te Hangi İllerden İyi Örnekler Var?

18. İÖK’te 513 başvuru arasından 27 ilden 96 iyi örnek kabul edildi. 

Kabul edilen başvuruların 51’i sözlü, 45’i poster sunum.

18. İÖK Duyuruları

18. İÖK İlham Alanı

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı başlamadan önce de birbirimizden ilham alabileceğimizi düşünüyoruz. Aşağıdaki İlham Alanı’nda oyunun tanımını, en sevilen ve önerilen oyunları, ilham aldığımız iyi örnekleri, kitap, film, dizi, podcast vs. yazarak birbirimize ilham oluyoruz! 😍 Giriş yapmak istediğiniz alanın altındaki ➕ ikonuna tıklayarak yazabilirsiniz. Beğendiğiniz önerileri ise yazının sol altında bulunan kalp simgesine tıklayarak belirtebilirsiniz. Tüm önerilerin ilham olması dileğiyle! 🎉

Padlet ile yapıldı

Haftanın Oyunu

#GörevimizOyun temasıyla gerçekleşecek Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na kadar her hafta ilham veren bir oyun paylaşıyoruz.

  • Toyi
  • AFS Türkiye'den
  • Değer Taşı
  • Neden Olmasın?
  • Yarasa ve Güve
  • Saçmalama Sandalyesi
  • Kim Başlattı
  • Üçlemece

1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek #İÖK2021’in #HaftanınOyunu serisini, konferansın tema destekçisi Toyi ile sonlandırıyoruz.

İyi örneklerin sunulacağı Socio’ya buradan izleyici kaydınızı yapabilirsiniz.

 

 

 

#GörevimizOyun

#HaftanınOyunu serisinde yedinci haftanın oyunu 18 Eylül 2021, Cumartesi günü paylaşılan oyun, Afs Türkiye tarafından tasarlandı.

Çözümleme yapılarak ayrımcılık, önyargı gibi konuları konuşmak için bir araç olarak kullanılabilecek ya da yalnızca eğlence için oynanabilecek bu oyunu yönergeleri takip ederek oynayabilirsiniz.

#HaftanınOyunu serisinde altıncı haftanın oyunu Değer Taşı. 11 Eylül 2021, Cumartesi günü paylaşılan oyun, Ortak Değerler Hareketi
tarafından tasarlandı.

Kendi değerlerinizi düşünüp sorgulayabileceğiniz ve günümüz toplumunun değerlerinin farkına varabileceğiniz Değer Taşı oyununu keşfetmek için ortakdegerlerhareketi.com/degertasi adresini ziyaret edebilirsiniz.

#HaftanınOyunu serisinde beşinci haftanın oyunu Neden Olmasın? 4 Eylül 2021, Cumartesi günü paylaşılan oyun, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından tasarlandı.

Çocukların farkına vardıkları ama değişmeyeceğini düşündükleri, farklı ortamlarda karşılarına çıkan cinsiyetçi durumlara odaklanarak bunları cinsiyetçi olmayan bir yaklaşımla dönüştürmenin mümkün olduğu üzerine çocukların birlikte konuşmalarını ve güçlenmelerini sağlayan oyunu nedenolmasinoyunu.org adresinden oynayabilirsiniz.

#HaftanınOyunu serisinde dördüncü haftanın oyunu Yarasa ve Güve. 28 Ağustos 2021, Cumartesi günü paylaşılan oyun, Joseph Cornell’ın Sharing Nature with Children (Doğayı Çocuklarla Paylaşmak) adlı kitabından seçildi.

#HaftanınOyunu serisinde üçüncü haftanın oyunu Saçmalama Sandalyesi. Oyun, Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirildi.

#HaftanınOyunu serisinde ikinci haftanın oyunu “Kim başlattı?”. Oyun, Nike Türkiye’nin ana desteği, BoMoVu ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Made To Play: Hareket Okulda projesi kapsamında hazırladığımız Aktif Okul Öğretmen Kılavuzu’ndan seçildi. Çevrimiçi eğitime de uyarlayabileceğiniz veya evde çocuklarınızla oynayabileceğiniz oyunun yer aldığı kılavuza erişmek için 👉 https://bit.ly/2LX8aLy?ltclid=

#HaftanınOyunu serisinde ilk haftanın oyunu Üçlemece. 7 Ağustos 2021, Cumartesi günü paylaşılan oyun, Disiplinlerarası Oyun Atölyesi Doya Doya Oyna çatısındaki öğretmenler tarafından tasarlandı.

18. İÖK Bültenleri

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na kadar, konferansa dair çeşitli bilgilere yer verdiğimiz İÖK Bültenlerini her ay yayımlıyoruz. Bülten listemize kayıtlı değilseniz; geçtiğimiz dört ayda paylaştığımız bültenlere aşağıdaki alandan ulaşabilir, butona tıklayarak kayıt olabilirsiniz.
  • Eylül 2021 Bülteni
  • Ağustos 2021 Bülteni
  • Temmuz 2021 Bülteni
  • Haziran 2021 Bülteni
  • Mayıs 2021 Bülteni
  • Nisan 2021 Bülteni

1-8 Ekim’de 18. İÖK’teyiz!

ERG ekibinin iki aylık bir üyesi olarak İÖK’ün mutfağında ilk kez yer aldığım, umut ve ilham veren uygulamaların yaygınlaşmasında benim de katkım olacağı için çok heyecanlıyım. Konferansın odağında yer alan oyunun özellikle son bir buçuk yılda hayatıma yaptığı iyileştirici dokunuşlar, ERG’deki varoluş yolculuğuma ayrıca özel anlamlar yüklüyor.

Oyunun bize hayatı nasıl öğrettiğini, zor ve belirsiz zamanlardaki işlevini ve nasıl araç olarak kullanılabileceğini keşfetmek; heyecan ve ilham dolu bir öğrenme yolculuğuna çıkmak isteyen herkesle konferansta görüşmek üzere!

Bülteni Görüntüle >>

Bana Göre Oyun...

18. İÖK’e sayılı günler kala, yeniden sizinle buluşmak için arka planda harıl harıl çalışmaya devam ediyoruz. Konferansın çevrimiçi olarak gerçekleşeceği ikinci yılda, geçen seneki tecrübelerimizden ve geribildirimlerinizden yola çıkarak bazı yenilikler geliştirdik. Birbirimizle daha çok etkileşime girebileceğimiz, birbirimizi daha iyi duyabileceğimiz, gürültüden uzak, iyi örneklere yakın hissedebileceğimiz bir deneyim tasarlamaya çalıştık. Çevrimiçi İÖK’ü iyileştirmek için bu çabayı gösterirken, hazırlık aşamasında İÖK ekibi olarak biz de sizinle daha etkileşime girmeye ihtiyaç duyuyoruz. Bu yüzden her bir İÖK bülteninde ekip üyeleri size doğrudan sesleniyoruz. Umarız özlemimizi ve heyecanımızı hissediyorsunuzdur!

Bülteni Görüntüle >>

En Sevgiğim Oyun...

Temmuz ayı biterken, konferans tarihi yaklaşıyor. Bu heyecanla birlikte sizler için bol oyunlu, öğretici ve eğlenceli bir program hazırlıyoruz. Ayrıca konferansa kadar #GörevimizOyun temasıyla oyun oynamaya ve farklı oyunları hatırlamaya devam ediyoruz.

Sosyal medya kanallarımızda çeşitli aralıklarla oyunu tanımlamaya çalıştığımız içerikler paylaşıyoruz. Fakat fark ediyoruz ki oyun bir tanıma sığamayacak kadar geniş ve herkesin farklı düşüncelerle ele alacağı kadar serbest. Ayrıca, her tanımda kendimizden bir parça buluyor, oyunun bizim için ne ifade ettiğine daha da yakınlaşıyoruz.

Bülteni Görüntüle >>

Görevimiz: Oyun

Dünya Oyun Günü’nde yayımladığımız bültenle birlikte 18. İÖK’ün temasını da açıkladık: Görevimiz: Oyun!

Düşündük ki bugüne dek hayatında oyun oynamayan kimse yoktur, oyun oynamayı herkes sever. ERG ekibi olarak 18. İÖK’ün “Görevimiz: Oyun” temasını seçerken biz hep olumlu duygular yaşadık. Eğlendik, hayal kurduk, oyun kavramıyla hangi alanlarda buluşacağımızın merakını yaşadık, heyecanlandık… Oyun teması üzerine düşünürken gördük ki ne kadar büyürsek büyüyelim oyunla olan bağımızdan vazgeçmiyoruz, oyuna hayatın her anında yer vermeye, oyundan hiç kopmamaya çoktan hazırız.

Bülteni Görüntüle >>

Temamız Belli Oldu

Değerlendirme kurulumuz başvuruları değerlendirmeye başladı. Bizler de bu arada 18. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı programımızı hazırlamaya başladık. Harika fikirlerimiz var. Programı henüz açıklamıyoruz, ama bugüne kadar paylaşmamak için kendimizi zor tuttuğumuz konferans temasını paylaşmanın zamanı geldi. Bu yıl diyoruz ki Görevimiz: Oyun!

Sizler için sonbaharda bol oyunlu bir program hazırlıyoruz. Konferans tarihine kadar da hepinizi oyun hakkında düşünmeye, yazıp çizmeye ve tabii ki birlikte oyun oynamaya davet edeceğiz. Oyun hepimize en az iyi örnekler kadar iyi gelecek 🙂

Bülteni Görüntüle >>

İÖK Ekibinden Mesajınız Var!

2004’ten bu yana, Sabancı Üniversitesi’nde bu aylarda bir araya gelerek, baharın içimizi yeşerten renkleriyle iyi örnekleri kutluyorduk. Salgın nedeniyle geçtiğimiz yıl yüz yüze olamasak da yine bir araya gelebileceğimiz alanlar oluşturduk. Onlardan biri de bu okuduğunuz bültenlerdi. İyiden aldığımız gücü, dijital ortamda da sürdürmeye devam ediyoruz. Bu yıl da sonbaharda İÖK ile buluşarak iyi örnekleri kutlayacağız. O zamana kadar İÖK bültenleri ve sosyal medya kanallarımız aracılığıyla sizlerle buluşmaya devam edeceğiz. İÖK’e dair güncel bilgileri web sayfamız üzerinden yayımlayacağız. Bizi takipte kalın.

Bülteni Görüntüle >>

İÖK'e Dair Blog Yazıları

Herkese İyi Örnek | Birbirimizden Öğrenerek Güçlenmek…

Zerrin Koyunsağan Sabancı Vakfı Genel Müdürü “Eğitim Reform Girişimi İyi Örnekler Konferansı, üreten ve iyi örneklerini paylaşmak isteyen eğitimcilerin bir araya gelmesini sağlayan eşsiz bir platform. Eğitimde kilit aktör olan öğretmenlerin sınıf içinde ve sınıf dışında çok etkili uygulamalar geliştirmesi ve bunları paylaşarak birbirlerine ilham

Devamını Oku »
Herkese İyi Örnek | Yenilikçi Öğrenme Ortamı; Matematik Oyun Parkı

Röportaj: Deniz Göktaş Kırsalda eğitim üzerine yenilikçi yaklaşım getirmek en başta inanç gerektiriyor. Bu inancın ne kadar büyük olduğunu hissettiren öğretmenlerimizden biri, İbrahim Öğretmen. Hikayesi, 2007 yılında Tokat’ın Zile ilçesi Söğütözü köyünde başlıyor. Bir köyde uzun süre görev yapan İbrahim öğretmen, öğrencilerini beslerken kendi öğrenme serüvenini

Devamını Oku »
Herkese İyi Örnek | Haydi Buyurun, Birbirinizin Elinden Daha Sıkı Tutun

Röportaj: Deniz Göktaş Her şey bir babanın çocuğunun sınıfına girip masal anlatmasıyla başladı… Çocuklarını ‘uzaktan seven’ babaları sınıfa getirmeyi başaran ise Samsun’un Ayvacık ilçesinde çalışan anasınıfı öğretmeni Nurten Akkuş. Proje başladığından bu yana, yaklaşık 1000 çocukla birlikte, 1000 babaya ulaşan Nurten Öğretmen’imiz, doğma büyüme Samsunlu. Ondokuz

Devamını Oku »

Sayılarla İÖK

0

Başvuru Sayısı

0

Atölye

0

Sunum

0

İzleyici

Konferans Ana Destekçilerimiz

Tema Destekçisi

download

Konferans Destekçisi