ERG'den Haberler

 
 

18. İÖK Sonbaharda Gerçekleşecek

Her sene ilkbahar aylarında bir araya geldiğimiz; öğretmenlerin geliştirdikleri iyi örnekleri görünür kılmayı, eğitim sistemimizi iyi örnekler aracılığıyla geliştirmeyi hedefleyen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nı (İÖK), 2021’de sonbaharda gerçekleştireceğiz.

Eğitimi #YenidenDüşün

Öğretmen Ağı, öğretmenlerin dillendirdiği ihtiyaçlardan ve koşulların eğitimi geri dönülemez biçimde değiştirdiğinden yola çıkarak, değişken koşulların ardındaki yeni imkânları birlikte düşüneceğimiz “Bağlantılar” isimli bir çevrimiçi panel serisine başladı.

 

“Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla düzenlenen serinin "Öğretmenlik" ve  "Okul" başlıklarındaki panelleri Öğretmen Ağı YouTube kanalından izleyebilirsiniz. "Veli Olmak", "Eğitimin İçeriği", "Öğrencilik" ve "Başarı" başlıklarındaki panellerin bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Eğitim 360° Programı Medyascope TV’de

Kutuplaşmış gündemde eğitimin sadece belirli konular üzerinden tartışılmasının ötesine geçerek eğitim politikalarını, eğitimin içeriğini, uygulamalarını ve geleceğini daha geniş çerçeveden ele almak amacıyla hazırladığımız Eğitim 360° programı, iki haftada bir Perşembe günleri Medyascope TV’de yayımlanıyor.

Eğitim İzleme Raporu 2020: Öğrenciler ve Eğitime Erişim Yayımlanıyor

Eğitim alanında yaşanan önemli gelişmeleri izlemeye ve değerlendirmelerimizi yıl içinde farklı dosyalar halinde yayımlamaya devam ediyoruz. Eğitim İzleme Raporu 2020: Öğrenciler ve Eğitime Erişim başlıklı son dosyamızı 25 Aralık 2020, Cuma günü saat 20.00’da ERG YouTube kanalında canlı yayımlanacak etkinlikle sunacağız.

IBM Türk ve MEB İşbirliğiyle Kriptografi, Bilişim ve Siber Güvenlik Eğitimi Gerçekleşti

Öğretmenlerin siber güvenlik alanındaki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri için Siber Güvenlik Eğitimi’ni, IBM Türk'ün ana desteği ve Millî Eğitim Bakanlığı protokolü ile 19-23 Ekim 2020 ve 2-6 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirdik.

Türkiye'den Haberler

 

01

Sabancı Üniversitesi’nin Lise Kış Okulu Başlıyor

Sabancı Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik bilim ve teknoloji alanlarında farklı bir öğrenme deneyimi sunduğu Kış Okulları için kayıtlar başladı. 25 Ocak – 5 Şubat 2021 yılları arasında gerçekleşecek Online Kış Okulu ve Online Nanoteknoloji Kış Okulu için 1 Ocak 2021 tarihine kadar kayıt yapılabilir.

 

02

Tohum Otizm’in Hayaller Gerçekleşsin Ulusal Otizm Eylem Planı #HayataGeçsin Kampanyası Gerçekleşti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirilen #HayataGeçsin kampanyası ile Ulusal Otizm Eylem Planı hayata geçtiğinde otizmli bireylerin neleri başarabileceğine vurgu yapıldı.

Dünyadan Haberler

 

TIMSS 2019 Sonuçları Açıklandı

Dünyada PISA ile birlikte önde gelen uluslararası öğrenci değerlendirme programları arasında gösterilen Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’nın (TIMSS) 2019 sonuçları açıklandı. Önceki TIMSS değerlendirmeleri gibi TIMSS 2019 da müfredat, müfredat uygulaması, öğretim uygulamaları ve okul kaynakları hakkında ayrıntılı bilgi topladı.

 

Öneriyoruz

 
 

Salgından Sıkıldım

Tarlabaşı Toplum Merkezi, Covid-19 salgını günlerinde çocukların doğru ve güvenilir bilgiye erişim haklarını desteklemek amacıyla “Salgından Sıkıldım!” animasyon filmi ve çocukların, ebeveynlerin/bakımverenlerin ve eğitmenlerin/öğretmenlerin filmi izlerken uygulayabileceği etkinlik önerileri yayımladı.

ERG Blog

 

TIMSS 2019 Sonuçları Ne Söylüyor?

Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’nın (TIMSS) 2019 sonuçları açıklandı. ERG Eğitim Gözlemevi ekibi, fen ve matematik başarısının okul iklimi, sosyoekonomik durum ve öğrencinin derse karşı tutumu gibi çeşitli değişkenlerle ilişkisine dair de önemli sonuçları olan araştırmayı değerlendirdi.

Uzun Hikâye | Beni Kabul Edecek Bir Okul Bulabilecek Miyiz?

Kaynaştırma eğitimi alan öğrenci sayısı yıllar içinde artış gösterse de, hem eğitime erişimde hem de nitelikli eğitime erişimde hala sorunlar yaşanıyor. Kaynaştırma eğitiminde yaşanan sorunları, çocukları farklı kademelerde eğitim alan ebeveynlerden, öğretmenlerden dinledik.

 

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

Adres

 

Bankalar Cad. No 2

Karaköy Minerva Han Kat 5

34425 Karaköy – İstanbul

 

 

Telefon

 

0 212 292 05 42

 

 

Üyelikten ayrılmak için tıklayınız.

Web Site

 

www.egitimreformugirisimi.org