ERG'den

 

Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler Anlatıyor

Türkiye’de 15-24 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin yaklaşık 3 milyon 649 bini ne eğitimde ne istihdamda (NEET). ERG Araştırmacısı Umay Aktaş Salman, farklı şehirlerden, sosyoekonomik statülerden ve yaşlardan NEET olan gençlerin deneyimlerine kulak vererek, araştırma raporları ve politika belgelerinde konunun nasıl yer bulduğunu yeni Uzun Hikâye bölümünde yazdı.

 

Eğitim 360°’nin Yeni Bölümlerinde Nitelikli Eğitim için Bütçe ve Eğitimde Din veya İnanç Özgürlüğü Tartışıldı

Medyascope işbirliğiyle hazırladığımız Eğitim 360°’ta ERG Politika Analistleri Ekin Gamze Gencer ve Özgenur Korlu, nitelikli eğitim için eğitime ayrılan kaynakların önemini, durumunu ve bu alandaki ihtiyaçları el aldılar. ERG Eğitim Gözlemevi Araştırmacısı Ezgi Tunca ve konukları İnanç Özgürlüğü Girişimi Proje Koordinatörü Dr. Mine Yıldırım ile ERG Direktörü Işık Tüzün ise Türkiye’de eğitimde din veya inanç özgürlüğünü değerlendirdiler.

 

Türkiye'den

 

01

Çocuklar için Hapsedilmeye Alternatif Çözümler Raporu Yayımlandı

Çocuk koruma ve çocuk hakları bağlamında risk altındaki/dezavantajlı çocukların gelişimlerine ve psikososyal iyi oluş hâllerine katkıda bulunmak amacıyla bilimsel araştırmalar ve projeler yürüten World Children Initiative, ceza infaz sistemine girmiş çocuklar hakkında verilen uzlaştırma ve seçenek yaptırım kararlarını toplayarak raporlaştırdı.

02

Teknolojik İnovasyon Bağlamında Eğitim ve Öğretimin Güncel Analizi Raporu Yayımlandı

Türkiye Teknoloji Vakfı’nın salgın sürecinde yaşananları da dikkate alarak eğitim ve teknoloji ilişkisinin anlaşılması, teknolojinin eğitim ve öğretim alanında nasıl kullanılabileceği konularının değerlendirilerek bulguların tartışmaya açılması hedefiyle hazırladığı raporda “COVID-19 Etkisinde Eğitim”, “Öğrenme Nedir, Nasıl Değişiyor” ve “Eğitim Teknoloji Yatırımları” konuları ele alanıyor.

Dünyadan

 

“Education solutions for migrant and displaced children and their host communities” Yayımlandı

Her çocuğun eğitim hakkına erişebilmesi vurgusuyla UNICEF tarafından hazırlanan çalışmada göçmen ve yerinden edilmiş çocuklar ile ev sahibi topluluklar için eğitim üzerine farklı ülkelerden iyi örnekler yer alıyor.

“Engelleri Kaldırmak, Eşitliği Kurmak”

Save the Children’ın yayımladığı “Save the Children Disability Inclusion Policy: Lifting barriers, realizing equality” ve “Policy on Disability Inclusion” başlıklı çalışmalarda, çocuk engellilerin dahiliyeti için hak ve çocuk odaklı yaklaşımlara, ilkelere ve taahhütlere odaklanıyor.

Öneriyoruz

 

İğne Deliğinden Dünya ve Disiplinlerarası Kazanım Odaklı Oyunlar Kitapları Yayında

 

Öğretmen Ağı’nda bir araya gelen Değişim Elçilerinin kurduğu adhokratik topluluklardan Hikâye Ağı Topluluğu’nun ürettiği “İğne Deliğinden Dünya” ve Disiplinlerarası Oyun Topluluğu’nun ürettiği “Disiplinlerarası Kazanım Odaklı Oyunlar” kitapları 2022’nin ilk günlerinde raflarda yerini aldı. Öğretmen Ağı bu kitapların sayısız eğitimciye ilham olacağını, öğretmenlerin başardıklarını ve değişimin öğretmenle başladığının gösterileceğini umuyor.

Yaklaşan Etkinlikler

 
 

Dans Eden Robotlar

Pera Müzesi tarafından Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında sunulan atölyede, sanatta teknolojinin kullanıldığı örnekler üzerinden sohbet edilecek ve robotlardan bir orkestra kuran sanatçı Yuri Suziki ile tanışılacak. Çeşitli malzemeler kullanarak dans eden bir robotun tasarlanacağı atölyede, elektrik devresinde yer alan basit bir motorun çalışma hızı ile güç kaynağı arasındaki ilişkiyi öğrenilecek.

 

Velinin Dijital Can Simidi

Öğretmen Ağı, Eleştirel Dijital Okuryazarlık becerisinin geliştirilmesine yardımcı olan yaratıcı çözümleri paylaşacağı Öğretmenden Öğretmene atölye serisine ilk olarak “Velinin Dijital Can Simidi” atölyesi ile başlıyor. Bu atölyede velilerin dijital vatandaşlık ve dijital ebeveynlik becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanan “Velinin Dijital Can Simidi” çözümü üzerine konuşulacak. Atölye, 9 Mart 2022, Çarşamba 20.00-21.30 saatleri arasında Değişim Elçilerinden Gülay Bulut, Hasan Dirik, Serpil Hizmetçi ve Seval Binici’nin yürütücülüğünde gerçekleşecek.

Adres

Bankalar Cad. No 2

Karaköy Minerva Han Kat 5

34425 Karaköy – İstanbul

Telefon

0 212 292 05 42

 

 

 

 

E-bülten üyeliğinden ayrılmak için  tıklayınız. 

 

Web Site

www.egitimreformugirisimi.org