17.Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Geçen Hafta Neler Oldu?

17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı kapsamında 14 Ağustos’a kadar ERG YouTube kanalında ve Zoom’da bir araya gelmeye devam ediyoruz. Konferans kapsamında, 27 Temmuz haftasında ERG YouTube kanalında 10 eğitimde iyi örnek sözlü sunumu, ERG web sitesinde 4 eğitimde iyi örnek poster sunumu yayımlandı. Ayrıca Zoom üzerinden bir atölye gerçekleşti.

Eğitimde İyi Örnekler Sözlü ve Poster Sunumları

Eğitimde iyi örneklerden sözlü sunumlar, iyi örnek sahiplerinin kendilerinin çektiği videolarla Salı ve Perşembe günleri ERG YouTube kanalında yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta videolarda mezunların eğitime devamı, görme engelli öğrenciler için mobil uygulama, oyunlarla eğitim, okuldaki özel eğitim ve kaynaştırma öğrencilerinin gelişimlerine, engel durumlarına, ihtiyaçlarına uygun eğitsel materyal ve oyuncak yapımı, farklı kültürlerin öğrenimi gibi konular öne çıktı. Yayımlanan eğitimde iyi örnekleri başlıklarına tıklayarak görebilirsiniz.

Eğitimde iyi örneklerin poster sunumları Perşembe günleri web sitemizde yayımlanmaya devam ediyor. “Doğru Yazım Doğru İletişim Projesi”, “Bir Fen Hikayesi, Dinazor Dedektifleri”, “Hayal Gücünün Mimarı Sensin” ve “Mim’li İşaretler” başlıklarında yayımlanan sunumları buradan inceleyebilirsiniz. Yayımlanan tüm poster sunumlarını incelemek için tıklayınız.

14 Ağustos’a kadar yayımlanacak olan eğitimde iyi örnek sözlü ve poster sunumlarını kaçırmamanız için ERG YouTube kanalımıza abone olmanızı ve web sitemizi takip etmenizi tavsiye ederiz.

 

Bilimde Başarı: Yaşamın içinde Gizli

17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı kapsamında Çarşamba günleri Zoom’da gerçekleşen ve farklı konuların ele alındığı atölyelerde buluşuyoruz. 29 Temmuz Çarşamba günü Eğlenceli Bilim İş Geliştirme Koordinatörü Fulya Koyuncu ve Eğlenceli Bilim Kurucu Ortağı Yunus Erduran ile “Bilimde Başarı: Yaşamın içinde Gizli” başlığında gerçekleşen atölyede, yaşamın içindeki bilimi, çocukların günlük hayatına taşımalarını sağlamak ve bilimle ilişkiyi yeniden yapılandırmak için yaşamı keşfetmek konuları konuşuldu. Ayrıca, uygulamalı (hands-on) bilim eğitiminden daha fazla çocuğun yararlanması için eğitimcilerin neler yapabileceğine odaklanılan atölyede, uygulamalı bilim öğretimi alanında Eğlenceli Bilim’in 10 yıllık deneyiminin somut çıktıları paylaşıldı.


Atölyelerin kayıtları her hafta web sitemizdeki takvimde bulunan ilgili atölye sayfasında açılıyor ve sınırlı kontenjan dolduğunda kapanıyor. 5 Ağustos Çarşamba günü (yarın), BoMoVu Proje Koordinatörü Burcu Ayan ile “Herkes İçin Hareket” başlığında gerçekleşecek olan atölyeye bu sayfada yer alan form ile kayıt olabilirsiniz.

Sizce Başarı Nedir?

Saklı Kalan Başarılar temasıyla gerçekleşen konferans kapsamında başarının tanımını bugüne kadar öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden dinledik. Sizden de başarıya dair yeni tanımlar duymaya devam ediyoruz. Sosyal medyada bir takipçimiz başarı için şunu söylemiş:

Başarı, kişinin hayalindeki nesneye özgür eylemiyle ulaşmasıdır.

Siz de başarı tanımınızı bize sosyal medya kanallarınızdan #SaklıKalanBaşarılar etiketi ile gönderin, biz de sizden gelen tanımları bültenimizde yayımlayalım. Gönderilerinizde ERG’yi de etiketlemeyi unutmayın.

17. İÖK’te Bu Hafta Neler Var?

Konferansı Takip Edin