ERG'den

 

Yeni Ekip Arkadaşları Arıyoruz

Ekibimizde yer alarak çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde dönüşüm hedefimize ortak olacak Politika Analisti, İdari İşler Asistanı ve Proje Sorumlusu arıyoruz.

 

Eğitim 360°’ın Yeni Bölümlerinde Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler, Eğitim ve Medya okuryazarlığı ve Türkiye’de Mesleki Eğitim Tartışıldı

Medyascope işbirliğiyle hazırladığımız Eğitim 360°’ın yeni bölümlerinde ERG Araştırmacısı Umay Aktaş Salman ile konukları İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emre Erdoğan ve Yaşama Dair Vakıf Araştırma Koordinatörü Rumeysa Çamdereli ne eğitimde ne de istihdamda olan gençleri; ERG Kıdemli Politika Analisti Yeliz Düşkün ile konukları Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi ve öğretmen Serpil Hizmetçi eğitim ve medya okuryazarlığını; ERG Eğitim Gözlemevi Araştırmacısı Kayıhan Kesbiç ile konukları Kalkınma Atölyesi Eğitim Atölyesi Direktörü Doç. Dr. Nilay Keskin Samancı ve Yerli Yeşil Yeni Sosyal Kalkınma Kooperatifi Kurucusu Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, Türkiye’de mesleki eğitimi değerlendirdiler.

 

"İklim Şurası'nda üniversitelilerin olması önemli ama yeterli değil"

ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık İklim Şûrası'nı, gençlerin sürece katılımlarını ve Şûra'nın eğitime yansımalarını Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nden Ezgi Karataş’a anlattı.

 

Türkiye'den

 

01

İnfodemi ve Bilgi Düzensizlikleri: Kavramlar, Nedenler ve Çözümler Kitabı Yayımlandı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından açık kaynak olarak yayımlanan “İnfodemi ve Bilgi Düzensizlikleri: Kavramlar, Nedenler ve Çözümler” kitabı, salgın sırasında infodemi ve tüm bilgi düzensizliklerinin gittikçe artarak gerçeklik algımızı, günlük hayatımızı ve iyi olma hâlimizi olumsuz şekilde etkilediğinden hareketle hazırlandı. Kitap, bireyleri infodemi ve bilgi düzensizliklerine karşı güçlendirmeyi amaçlayan İnfodemi Eğitimi Projesi’nin son aşaması olarak proje ekibi tarafından kaleme alındı.

02

Türkiye’de Öğrenci Mahpus Olmak Kitabı Yayımlandı

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) tarafından hazırlanan kitap, hapishanedeyken öğrenimini sürdürmeye çalışan mahpusların ceza infaz rejimine tabi tutuldukları süreçlerde nelerle karşılaştıklarını, ihtiyaçlarını, bu çerçevede hapishanelerin yapısını, öğrenci mahpusların hapishanelerdeki yaşam koşullarını iyileştirebilecek önerileri ortaya koyuyor.

Dünyadan

 

“Uluslararası Af Örgütü 2021/22 Raporu: Dünyada İnsan Haklarının Durumu” Yayımlandı

2021 yılında 154 ülkede gerçekleştirilen insan hakları araştırmasının sonuç raporunda 2021 için dünyada ortaya çıkan üç temel eğilimin "sağlık ve eşitsizlikler, sivil alan ve Küresel Kuzey’in mültecileri ve göçmenleri geri itme politikası" olduğu belirtiliyor. Raporda, pandemi ve pek çok noktada devam eden çatışmaların eşitsizliği derinleştirdiğine vurgu yapılıyor.

“Why is the gender ratio of teachers imbalanced?” Bilgi Notu Yayımlandı

OECD’nin “Education Indicators in Focus” serisi kapsamında yayımlanan bilgi notunda ülkelere göre kadın ve erkek öğretmen oranları inceleniyor, kadınların öğretmenlik mesleğini tercih etmelerinin altında yatan nedenler tartışılıyor.

Öneriyoruz

 

Kendini Tartışan Okul

 
 
 

Eğitimi konuşurken; gündelik yaşamımızı etkileyecek, davranışlarımızı değiştirmeye katkı sunacak ve hayatımızı iyileştirecek konulara yoğunlaşmaya ve bu konularda daha çok çözüm üretmeye ihtiyaç var. 9-10 Nisan 2022’de Eğitim Laboratuvarı birimimizin içerik desteğiyle Hisar Okulları tarafından okulu farklı boyutlarıyla yeniden düşünmek ve yeni uygulama modellerini tartışmak üzere “Kendini Tartışan Okul" Konferansı düzenleniyor.

Yaklaşan Etkinlikler

 
 

Engelli Çocuk Hakları Ağı Webinar Serisi: Çocuklar Büyüklerden Neler Bekliyor

Engelli Çocuk Hakları Ağı webinar serisinin 13. etkinliğinde, çocukların büyüklerden neler beklediğine, ICF (İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırması) perspektifinden bu sürecin nasıl okunabileceğine odaklanılıyor. Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel’in konuşmacı olacağı etkinlik 12 Nisan 2022, Salı günü saat 20.00’da gerçekleşecek.

Adres

Bankalar Cad. No 2

Karaköy Minerva Han Kat 5

34425 Karaköy – İstanbul

Telefon

0 212 292 05 42

 

 

 

 

E-bülten üyeliğinden ayrılmak için  tıklayınız. 

 

Web Site

www.egitimreformugirisimi.org