17.Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Geçen Hafta Neler Oldu?

17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı kapsamında 20 Temmuz haftasında ERG YouTube kanalında ve Zoom’da bir araya gelmeye devam ettik. ERG YouTube kanalında, 10 eğitimde iyi örnek sözlü sunumu yayımlandı ve velilerle başarıyı tartıştığımız bir canlı yayın gerçekleşti. ERG web sitesinde 4 eğitimde iyi örnek poster sunumu yayımlandı ve Zoom üzerinden bir atölye gerçekleşti.

Eğitimde İyi Örnekler Sözlü ve Poster Sunumları

Konferansın eğitimde iyi örnekler sözlü sunumları iyi örnek sahiplerinin kendilerinin çektiği videolarla ERG YouTube kanalımızda yayımlanmaya devam ediyor. Bu hafta videolarda eğitimde oyunların kullanımı, aile bilgilendirmeleri, parmak alfabesi öğretimi, fark yaratan beceriler, meslekler, görme engelli öğrenciler için öğrenme yolculuğu gibi konular ele alındı. Yayımlanan eğitimde iyi örnekleri başlıklarına tıklayarak görebilirsiniz.

Eğitimde iyi örneklerin poster sunumları web sitemizde yayımlanmaya devam ediyor. “Matebiyat Matematik ve Çocuk Edebiyatı”, “Matematikte Sınıf Dışı Eğitim”, “Toplumsal Cinsiyet Üzerine Eleştirel Düşünme” ve “Hayata Bizimle Tutun” başlıklarında yayımlanan sunumları buradan inceleyebilirsiniz. Yayımlanan tüm poster sunumlarını incelemek için tıklayınız.

14 Ağustos’a kadar her Perşembe farklı uygulamaların posterlerini web sitemizde yayımlamaya devam edeceğiz. Poster sunumları ve haftalık konferans programında yer alan farklı içerikleri kaçırmamak için web sitemizi takip etmenizi tavsiye ederiz.

 

Sanat Derslerinde Teknik Dışı Alanlar

Her Çarşamba farklı konuların ele alındığı atölyelerin üçüncüsü, 22 Temmuz Çarşamba günü Bager Akbay ve Yıldız Yaman ile “Sanat Derslerinde Teknik Dışı Alanlar” başlığında gerçekleşti. Atölyede, sanat eğitiminde malzeme ve teknik üzerinden yapılan anlatılar ve uygulamalar dışında ne tür alanların açılması gerektiği ve sanat eğitiminin tamamını bu alanlara ayırmanın gerekliliği konuşuldu. Ayrıca, sanatı bir yaklaşım ve üretim pratiği olarak bilim ve mühendislikten ayıranın ne olduğu da konuşulan konulardan biri olup sanatla ilgili çeşitli sorulara atölye boyunca cevap verildi.


Atölyelerin kayıtları her hafta web sitemizdeki takvimde bulunan ilgili atölye sayfasında açılıyor ve sınırlı kontenjan dolduğunda kapanıyor. Bu haftanın atölyesine bu sayfada yer alan form ile kayıt olabilirsiniz.

Veliler Başarıya Nasıl Yaklaşıyor?

Eğitimin farklı paydaşlarından başarıya yaklaşımlarını dinlediğimiz Başarı Buluşmalarında geçen hafta konuklarımız velilerdi. 24 Temmuz’da gerçekleşen canlı yayında Primer Tasarım ve Marka Danışmanlığı Kurucusu Ömür Kula Çapan moderatörlüğünde konuklarımız Eğitimci Ali Bayrı, Nike Master Trainer & Running Coach Beste Önal ve Blog Yazarı/İçerik Üreticisi Elif Doğan başarıyı yeniden tanımlarken, pandemi döneminde eğitimde neler değiştiğini de ele aldılar. Önal başarıyı tatmin duygusuyla eşleştirip, hedefe ulaşırken vermiş olduğu his olarak tanımlarken, Doğan da yapılan her işten anlam çıkarabilmek ve tatmin olmak olarak değerlendirdi. Bayrı ise, başarıyı çaba olarak görüp, potansiyeli ortaya çıkarmak için kullanılması gerektiğini söyledi. Farklı bakış açılarıyla ele alınan başarı kavramını yeniden keşfetmek için yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

 

Başarıyı birlikte yeniden tanımladığımız Başarı Buluşmalarımızın dördüncü ve sonuncusu 7 Ağustos’ta gerçekleşecek. Son buluşmayı kaçırmamak için ERG YouTube kanalına abone olarak bildirimlerinizi açmanızı tavsiye ederiz.

Sizce Başarı Nedir?

Başarının tanımını bugüne kadar öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden dinledik. Peki sizin başarı tanımınız nedir? Başarı tanımınızı bize sosyal medya kanallarınızdan #SaklıKalanBaşarılar etiketi ile gönderin, biz de sizden gelen tanımları bültenimizde yayımlayalım. Gönderilerinizde ERG’yi de etiketlemeyi unutmayın.

17. İÖK’te Bu Hafta Neler Var?

Konferansı Takip Edin