17.Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda 2 Haftayı Geride Bıraktık

13 Temmuz haftasında farklı içerikler ve eğitimde iyi örneklerle yine bir aradaydık. Bu hafta ERG YouTube kanalında 10 eğitimde iyi örnek sunumu yayımlandı, bir atölye ve bir panel gerçekleşti. Haftanın öne çıkan gündemi eğitimde başarı beklentisiydi.

Eğitimde İyi Örnekler Sözlü ve Poster Sunumları

Dijital İÖK’ün eğitimde iyi örnekleri, iyi örnek sahiplerinin kendilerinin çektiği videolarla ERG YouTube kanalımızda yayımlanmaya devam ediyor. Bu hafta eğitimde iyi örneklerde disiplinler arası çalışmaların öne çıktığı bir haftaydı. Farklı illerden, çeşitli kademeleri ve konuları alan 10 eğitimde iyi örneği başlıklarına tıklayarak izleyebilirsiniz.

Eğitimde iyi örneklerin poster sunumları web sitemizde yayımlanıyor. Konferans kapsamında yer alan 18 poster sunumun ilk üçü yayımlandı. Her hafta farklı uygulamaların posterlerini web sitemizde yayımlamaya devam edeceğiz. Eğitimde İyi Örnek Poster Sunumları başlığında inceleyebilirsiniz.

Poster sunumları ve haftalık konferans programında yer alan farklı içerikleri kaçırmamak için web sitemizi takip etmenizi tavsiye ederiz.

 

Sosyal Beyin ve Başarı Beklentisi

17. İÖK’ün ikinci atölyesi uzman psikolojik danışman ve yazar Sibel Şengül tarafından, “Sosyal Beyin ve Başarı Beklentisi” başlığında gerçekleştirildi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen atölyeye 74 kişi katıldı. Sosyal ve duygusal beynin öğrenme ve başarı üzerindeki etkileri hakkında konuşulan atölyede, ayrıca yapay zekâ, bilgi teknolojileri ve robot teknolojilerinin daha da gelişeceği bir geleceğe hazırlanan çocukların, daha fazla sosyal bağ ve ilişki kurma, empati geliştirme, sağ ve sol beynini entegre bir şekilde kullanabilme becerilerine ihtiyacı olduğu konuları da ele alındı.


Atölyelerin kayıtları her hafta web sitemizdeki takvimde bulunan ilgili atölye sayfasında açılıyor ve sınırlı kontenjan dolduğunda kapanıyor. Bu haftanın atölyesine bu sayfada yer alan form ile kayıt olabilirsiniz.

Öğretmenler Başarıya Nasıl Yaklaşıyor?

17 Temmuz’da gerçekleşen Başarı Buluşmalarının ikincisinde, başarı kavramı öğretmenlerin gözünden ele alındı. Dört farklı okuldan katılan öğretmen konuşmacılar, bireysel deneyimlerinden de yola çıkarak başarıya bakış açılarını ortaya koydular. Osmanbükü Ekrem Çiftçi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Cevat Ayna başarıyı, kişinin hayallerine ulaşma yolculuğunda elde ettiği öğrenmeyle ilişkilendirirken, Gültepe Han İlkokulu Sınıf Öğretmeni Derya Ergin, yaşamın her anını anlamlı yaşayabilmek olarak değerlendirdi. Özel Yeşilköy Ermeni İlk ve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gökhan Atik, coğrafya ve zamana göre başarının değiştiğini vurgulayarak, buna bağlı olarak başarıyı hayata tutunabilme yeteneği olarak nitelendirdi. Özel PEV Okulları Genel Müdürü Pınar Kaya ise başarıyı, başarısızlıklardan pay çıkarıp yola devam etmek olarak değerlendirdi.

 

Başarı Buluşmalarının ilkinde öğrencilerin başarıya yaklaşımlarını odağa almıştık. Her hafta Cuma günü ERG YouTube kanalında canlı yayımlanan buluşmaları kaçırmamak için ERG YouTube kanalına abone olarak bildirimlerinizi açmanızı tavsiye ederiz.

Sizce Başarı Nedir?

 

Başarının tanımını bugüne kadar öğrencilerden ve öğretmenlerden dinledik. Bu hafta ise velilerden dinleyeceğiz. Peki sizin başarı tanımınız nedir? Başarı tanımınızı bize sosyal medya kanallarınızdan #SaklıKalanBaşarılar etiketi ile gönderin, biz de sizden gelen tanımları bültenimizde yayımlayalım. Gönderilerinizde ERG’yi de etiketlemeyi unutmayın.

17. İÖK’te Bu Hafta Neler Var?

Konferansı Takip Edin