17. İÖK Bülteni

17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın ilk haftasında, 10 eğitimde iyi örnek sunumu, bir atölye ve öğrencilerin başarıya yaklaşımlarını odağa alan bir canlı sohbet gerçekleşti. 

Eğitimde İyi Örnek Sunumları

Bu yıl Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda 25 ilden 83 eğitimde iyi örneği ağırlıyoruz. Farklı kademelere ve alanlara göre tasarlanmış iyi örnekler ERG Youtube kanalında yayımlanmaya başladı. Öğretmenlerin video sunumlarıyla anlattıkları uygulamaları YouTube üzerinden izleyebilir, farklı öğrenme alanlarını keşfedebilir, bu örnekleri kendi sınıfınıza, okulunuza taşıyabilirsiniz. 


Eğitimde iyi örnek sunumları her hafta Salı ve Perşembe günleri yayımlanmaya devam edecek. Sunumları kaçırmamak için YouTube kanalımıza abone olmanızı tavsiye ederiz.

 

Saklı Kalan Bilgiler: Beyin ve Öğrenme

Konferans kapsamında her Çarşamba Zoom üzerinden gerçekleşen atölyelerde buluşuyoruz. 17. İÖK’ün ilk atölyesi, 8 Temmuz’da Selçuk Can Güven ile “Saklı Kalan Bilgiler: Beyin ve Öğrenme” başlığında gerçekleşti. Öğrenmenin nörobiyolojik alt yapısının incelendiği atölyede, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi dönemindeki kaygı ve stresin öğrenme süreçlerine etkisi konuşuldu. Atölye, katılımcıların çeşitli sorularıyla ve deneyim paylaşımlarıyla devam etti.


Atölyelerin kayıtları her hafta web sitemizdeki takvimde bulunan ilgili atölye sayfasında açılıyor ve sınırlı kontenjan dolduğunda kapanıyor. Atölyeleri buradan takip edebilirsiniz.

Öğrenciler Başarıya Nasıl Bakıyor?

14 Ağustos’a kadar Her Cuma canlı olarak yayımlanacak başarı buluşmalarının ilkinde, öğrencilerin başarıya yaklaşımlarını odağa aldık. Eğitim hayatına farklı kademelerde devam eden öğrenci konuklarımız, başarının kendileri için ne ifade ettiğini anlattılar. Konukların sınavlara hazırlık dönemindeki bireysel deneyimleri, başarı tanımlarına da ışık tuttu.

 

Konuklarımızdan Selen Yerli ve Derin Karzan bu yaz girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üzerinden deneyimlerini paylaşırken, Barkın Özer Lise Geçiş Sınavı (LGS) hazırlık sürecini paylaştı. Özer, Yerli ve Karzan başarıyı ezberlenmiş bilgilerin ötesinde bir kavram olarak gördüklerini söylerken, ortaokula devam etmekte olan Naz Taş, başarının kişinin ilgi ve yetenekleriyle ilişkisini vurguladı. Başarıya giden yoldaki bireysel çabaları farklılık gösterse de öğrenciler, başarının sınırlı seçeneklerin ötesinde ve sürdürülebilir olmasının önemine dair ortak fikirlerini dile getirdiler. Buluşmanın tamamını izlemek için tıklayınız.

Bence Başarı...

Sizce Başarı Nedir?

Başarının tanımını öğrencilerden aldık. Peki sizce başarı nedir? Bize başarı tanımınızı sosyal medya hesaplarınızdan #SaklıKalanBaşarılar etiketi ile gönderin biz de sizden gelen tanımları bültenimizde yayımlayalım. Gönderilerinizde ERG’yi de etiketlemeyi unutmayın.

17. İÖK’te Bu Hafta Neler Var?

Konferansı Takip Edin