17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Başladı!

Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (İÖK), her yıl olduğu gibi bu yıl da bir açış etkinliğiyle başladı. 3 Temmuz Cuma günü ERG YouTube kanalından canlı yayınlanan etkinliğin konuşmacıları arasında Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Brookings Institution Evrensel Eğitim Merkezi Eş Direktörü Rebecca Winthrop da vardı.

Açış Konuşmacıları

Konferans teması “Saklı Kalan Başarılar”la aynı başlıkta gerçekleşen açış etkinliğinde, ERG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuştu.

Açış etkinliğine canlı olarak bağlanan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimin bir dönüşüm içerisinde olduğu mesajını verdi ve "Eğitimin saklı kalan kahramanları öğretmenlerimizin çabası önemli" dedi. Selçuk, bakanlık olarak, öğretmenlerin iyi örneklerle öğrencilerine daha zengin materyaller ortaya koymalarını ve buna katkıda bulunan faaliyetleri her zaman desteklediklerini dile getirdi. ERG Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ergüder, konferansın daha sürdürülebilir ve faydalı olması için bu yıl dijital ortamda gerçekleşmesinin bir fırsat olduğunu dile getirirken, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan konferansın Saklı Kalan Başarılar temasını, başarıyı sadece sınav notlarında aramayan, küçük ipuçlarıyla yetenekleri keşfeden eğitimciler ile ilişkilendirdi. İçinden geçtiğimiz zor günlerde eğitimin dijitalleşmesinin tüm kurumlar için öncelik haline geldiğini ifade eden Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici ise, eğitimcilerin teknolojiyi yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı. 

Ana Konuşmacı

Açış Paneli

Konferansın bu yılki konuşmacılarının arasında dünyanın en önemli düşünce kuruluşlarından Brookings Institution'ın Evrensel Eğitim Merkezi Eş Direktörü Rebecca Winthrop da vardı. Konuşmasında Leapfrogging (Sıçrama) metodolojisine dair bir sunum yapan Winthrop, eğitimde beklenilen devrimin gerçekleşmeyeceğini, bunun eğitimde gerçekleşen uygulama ve inovasyonlarla elde edileceğini savundu.

17. İÖK’ün açış etkinliğinde, saklı kalan başarıları keşfetmenin ve başarının bireysel yolculuğu üzerine bir panel gerçekleşti. Gazeteci Barçın Yinanç’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleşen panelde, editör Cem Alpan, yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve Ashoka Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Panel, konukların başarıya farklı yaklaşımları ve uzmanlık alanlarından çeşitli hikâyelerle devam etti.

17. İÖK Kitapçığı Yayımlandı!

17. İÖK'ün konferans kitapçığı web sitemizde yayımlandı. Konferans kitapçığında eğitimde iyi örneklerin sözlü ve poster sunumlarına, atölyelere ve eğitimde iyi örnek sahiplerinin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kitapçığı incelemek için tıklayınız.

Bize Fotoğraflarınızı Gönderin!

Her yıl Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda hep birlikte fotoğraflarımız olurdu. Bu yıl konferansın dijitalde olması nedeniyle birlikte fotoğrafımız olmasa da aynı heyecanı paylaşmak istiyoruz. Sosyal medya hesaplarınızdan #SaklıKalanBaşarılar etiketi ile fotoğraflarınızı paylaşın ve ERG'yi etiketleyin. Biz de her hafta sizden gelen fotoğrafları bültenimizde yayımlayalım.

#SaklıKalanBaşarılar

Konferansı Takip Edin