Her yıl bahar aylarında Sabancı Üniversitesi’nde bir araya geldiğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nı (İÖK), bu yıl salgın nedeniyle dijital ortama taşıdık. Hızlı bir şekilde hayata geçirmek zorunda kaldığımız bu yeniliğe dair aldığımız olumlu tepkiler sayesinde bugün, ilk günlerde yaşadığımız tedirginlik yerini sevince bıraktı. Bu süreç, Türkiye’nin 25 ilinden ağırladığımız 83 eğitimde iyi örneğin öğretmenden öğretmene, okuldan okula daha çok yayılmasına aracılık ettiği için mutluyuz. 6 hafta boyunca yayımladığımız tüm içeriklerin, buluşmaların ve başarıyı sorguladığımız kampanya içeriklerimizin kayıtları yıl boyunca ERG YouTube kanalından erişilebilir olacak.

17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın Son Haftasında Neler Oldu?

Konferansın son haftasında, eğitimde iyi örnekler sözlü sunumları ve poster sunumları üzerinden buluşmaya devam ettik. İyi örnek sahipleri, atölye katılımcıları, Başarı Buluşmaları’nın panelistleri ile gerçekleştirdiğimiz kapanış etkinliğinde, 17. İÖK’ü değerlendirdik. Fiziksel sınırlılıklarını aşarak ilk defa dijital ortamda gerçekleştirdiğimiz konferansa dair deneyim paylaşımı gerçekleşti. Konferansın paydaşları bu süreçteki farklı kazanımlarını aktarırken, biz de 6 hafta boyunca onlarla bir arada olma motivasyonumuzu paylaştık. İÖK heyecanını dijital ortamda da devam ettirebilmenin gururu ile şimdiden önümüzdeki yılın içeriklerini ve temasını düşünmeye başladık.

Eğitimde İyi Örnekler Sözlü ve Poster Sunumları

Konferansta ağırladığımız 58 eğitimde iyi örnek sözlü sunumu, iyi örnek sahiplerinin kendilerinin çektiği videolarla Salı ve Perşembe günleri ERG YouTube kanalında yayımlandı. Konferansın son haftasında yayımlanan 8 sözlü sunumda, fen grubu öğretmenlerinin nanoteknoloji alanında farkındalığını artırmayı, öğrencilerin bireysel farklılıklarına göre ders ve materyal tasarlamayı amaçlayan uygulamaların yanı sıra, yaratıcı öğrenme ortamları, değişen iklim dengesi için ekolojik farkındalık gibi konular öne çıktı. Sözlü sunumları başlıklarına tıklayarak görebilirsiniz.

Eğitimde iyi örneklerin 14 poster sunumu ise konferans boyunca web sitemizde yayımlandı. Konferansın son haftasında yayımlanan Kapsayıcı Fen Materyalleri, Fotoğraf Teması Etrafında STEM, Beden Eğitimi Dersinde Teknoloji Kullanımı başlıklı poster sunumlara buradan ulaşabilirsiniz. Tüm poster sunumları incelemek için buraya tıklayınız.

Eğitimde iyi örneklerin sözlü sunumları ERG YouTube kanalında, poster sunumları ise ERG web sitesinde eğitimcilerin yıl boyunca yararlanabilmeleri için erişilebilir olacak. Tüm içeriklere bu kanallardan ulaşabilirsiniz.

 

Kapanış Etkinliği

Eğitimde iyi örnek sahiplerinin, Başarı Buluşmaları ve atölye katılımcılarının yer aldığı kapanış etkinliği 11 Ağustos 2020, Çarşamba günü gerçekleşti. Zoom üzerinde gerçekleşen kapanış etkinliğinde, katılımcılarla birlikte konferansın dijital ortama taşınması değerlendirildi ve bu yeni formatla birlikte edinilen deneyimler paylaşıldı. Yer ve koşullar ne olursa olsun eğitimde iyi örnekleri paylaşmaya ve çoğaltmaya gayret ettiğimiz bu dönem içerisinde, eğitimde iyi örnek tanımı, konferansa katılan eğitimciler ve eğitimin paydaşları tarafından yeniden yapıldı. Gamze Öğretmen, “Çocuklardaki potansiyeli, uygun zamanda ortaya çıkaran bütün örnekler iyi örnektir” derken, Eda Öğretmen eğitimde iyi örnekleri fark yaratmak olarak, Şule Öğretmen ise öğrencilere örnek olarak heveslerini canlı tutmak olarak tanımladı. Motivasyonumuzu yüksek tutan ve içimizdeki potansiyeli keşfetmemize destek olan tüm iyi örneklere teşekkür ederiz.

Ne Mutlu Birlikte Başaranlara!


Her insanın potansiyeli kendini bir ipucuyla belli eder. Biz keşfedersek başarıya dönüşür.

Bu sene Saklı Kalan Başarılar temasıyla gerçekleştirdiğimiz konferansta, içinden geçtiğimiz zor zamanlarda eğitimi sınırlı seçeneklere indirgemeden, başarının birçok tanımı ve boyutu olabileceğini gördük. Başarıyı farklı boyutlarıyla değerlendirdiğimiz konferansın animasyon filmlerinde de içimizdeki potansiyeli ortaya çıkararak birlikte keşfetmenin önemini ele aldık. Animasyon filmlerimizi YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Konferansın Tüm İçerikleri ERG YouTube Kanalında ve Web Sitemizde!

Başarıyı, eğitimin farklı paydaşlarıyla bir arada yeniden tanımladığımız Başarı Buluşmalarını buradan, panelistlerin kendi başarı tanımlarının yer aldığı videoları ise buradan izleyebilirsiniz. 

Farklı alanlarda başarılarını kanıtlamış insanların kendi içlerindeki potansiyeli keşfetme yolculuklarına dair bizimle paylaştıkları kısa cümlelerin görselleştirmelerini buradan inceleyebilirsiniz.

17. İÖK’ün 58 eğitimde iyi örnek sözlü sunumunu buradan izleyerek siz de uygulayabilir, yaygınlaştırabilirsiniz. 17. İÖK’ün 14 poster sunumunu web sitemizden inceleyerek uygulayabilir, yaygınlaştırabilirsiniz. Tüm eğitimde iyi örneklerin açıklamalarıyla yer aldığı konferans kitapçığını buradan indirebilirsiniz.

Seneye yeni bir tema etrafında, yepyeni deneyimlerle buluşacağımız bir sonraki İÖK’te görüşmek üzere!

Konferansı Takip Edin