17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Geçtiğimiz Hafta Neler Oldu?

17. Eğitimde İyi Örnekler kapsamında, 3 Ağustos haftasında farklı içeriklerle ERG YouTube kanalı ve Zoom üzerinden buluşmaya devam ettik. Geçtiğimiz hafta ERG YouTube kanalında eğitimde iyi örneklerin 10 sözlü sunumu yayımlandı ve “Herkes için Hareket” başlıklı bir atölye gerçekleşti. Ayrıca, “Saklı Kalan Başarılar” teması altında başarıya yaklaşımımızı değerlendirdiğimiz ve başarıyı birlikte yeniden tanımladığımız Başarı Buluşmalarının sonuncusu, sivil toplumdan uzmanların katılımıyla gerçekleşti.

Eğitimde İyi Örnekler Sözlü ve Poster Sunumları

Eğitimde iyi örneklerden sözlü sunumlar, iyi örnek sahiplerinin kendilerinin çektiği videolarla Salı ve Perşembe günleri ERG YouTube kanalında, poster sunumlar ise Perşembe günleri web sitemizde yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yayımlanan videolarda gençlere kitap okumayı sevdirmek, değerler eğitimine dair bilinç ve farkındalık yaratmak, köy okullarındaki öğrencileri tiyatro ve müzik ile desteklemek, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek gibi amaçlara odaklanan uygulamalar öne çıktı. Yayımlanan eğitimde iyi örnekleri başlıklarına tıklayarak görebilirsiniz. Yayımlanan tüm poster sunumları incelemek için ise buraya tıklayınız.

14 Ağustos’a kadar devam edecek konferansın içeriklerini kaçırmamak için ERG YouTube kanalına abone olmanızı ve web sitemizi takip etmenizi tavsiye ederiz.

 

Herkes İçin Hareket

17. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı boyunca her Çarşamba günü Zoom’da atölyeler ile bir araya geldik. 5 Ağustos 2020, Çarşamba günü 17. İÖK’ün son atölyesi, BoMoVu Proje Koordinatörü Burcu Ayan ile “Herkes İçin Hareket” başlığında gerçekleşti. Küçük stratejilerle hareket alanımızı nasıl genişletebiliriz, hareketi “herkes için” imkânlı hale nasıl getirebiliriz ve bundan nasıl yararlar sağlayabiliriz soruları üzerine çalışılan atölyede, eğitimcilerin bu konudaki rolleri de konuşuldu. Ayrıca hareket etmeyi destekleyecek aktiviteler atölye sırasında uygulandı.


17. İÖK’ün tüm atölyeleri sona erdi ancak yayımlanan tüm içerikleri ERG YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Sivil Toplum Başarıya Nasıl Yaklaşıyor?

Eğitimin paydaşlarıyla başarı kavramını konuştuğumuz ve yeniden tanımladığımız Başarı Buluşmalarının sonuncusunda sivil toplum uzmanlarıyla canlı yayında buluştuk. Adım Adım ve Açık Açık Kurucu Ortağı Itır Erhart’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleşen etkinlikte, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Burcu Gündüz Maşalacı, Başka Bir Okul Mümkün Öğretmen Köyü Kurucusu Feyza Eyikul başarı kavramının sivil toplumdaki tanımına dair görüş ve deneyimlerini paylaştılar.


Başarıyı çocuğun ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendini gerçekleştirmesi olarak tanımlayan Eyikul, aynı zamanda sorunlara, ihtiyaçlara ve yaşamın gerçeklerine duyarlı olmayı da başarı ile ilişkilendirdi. Başarının hedef koymak ve o hedefe varabilmek için kaynakları en iyi şekilde kullanabilmek olduğunu söyleyen Maşalacı, bunun farkında olmanın önemini de vurguladı. Özel eğitimle başarı kavramını ilişkilendiren ve en büyük hedefleri olduğunu belirten Özer başarıyı, çocukların bağımsız birer birey olarak hayata kazandırılmaları olarak değerlendirdi. Canlı yayının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Saklı Kalan Başarılar

Her insanın potansiyeli kendini bir ipucuyla belli eder, biz keşfedersek başarıya dönüşür.

Saklı Kalan Başarılar temasıyla gerçekleştirdiğimiz konferansta çoktan seçmeli sorulara, sınavlara yalnızca akademik performansa indirgenen başarı anlayışını birlikte sorgulayarak, sınırlı seçenekleri ortadan kaldırdığımızda ortaya nasıl renkler çıkabileceğini keşfettik. Konferansın canlı yayınlarına katılan konuklar; öğrenciler, öğretmenler, veliler ve sivil toplum uzmanları kendi başarı tanımlarını bizimle paylaştılar. Böylece toplumdaki başarı algısını birlikte yeniden düşünme imkânı bulduk. Başarı kavramı etrafında buluştuğumuz yayınları buradan izleyebilirsiniz.

“Ben Önce..” içerikleri ise saklı kalan başarıları keşfetme yolculuğunda hepimize ilham verdi. Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Cengiz Bozkurt, Yaratıcı Drama Eğitmeni ve Yazar Nilay Yılmaz, Yazar Hakan Bıçakcı, Mutlu Öğrenme Sınıfı Öğretmeni Cevat Ayna ve Şair Birhan Keskin başarı yolculuklarında kendi potansiyellerini keşfettikleri ipuçlarını paylaştılar. Bu yolculuğa tekrardan tanıklık etmek için videoları buradan izleyebilirsiniz.

17. İÖK’ün Son Haftasında Neler Var?

Konferansı Takip Edin