Eğitim İzleme Raporu 2019 | Eğitimin İçeriği

Eğitimi alanındaki önemli gelişmeleri izleyerek değerlendiren Eğitim İzleme Raporu 2019’un “Eğitimin İçeriği” başlıklı dosyası nitelikli eğitimin odağındaki üç hedefi ele alıyor. Dosyada bu alanlar, bireyin isteklerinin ve gereksinimlerinin karşılanabilmesi, temel becerilerin kazanılması ve demokratik değerleri içselleştirmiş, eleştirel düşünme yetkinliğine sahip, insan haklarına ve çokkültürlülüğe saygılı aktif yurttaşlar yetişmesi hedefine katkıda bulunabilme olarak belirtiliyor. “Eğitimin İçeriği”nde, ortaöğretim tasarımı, mesleki ve teknik eğitim, ölçme ve değerlendirme, İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP), toplumsal cinsiyet eşitliği ve Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi konuları nitelikli eğitimin üç odağı çerçevesinde değerlendiriliyor.

Eğitim İzleme Raporu 2019’un ikinci dosyası olan “Eğitimin İçeriği”ni 1 Ekim 2019’da düzenlediğimiz bir panelle kamuoyuyla paylaştık. ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık ve ERG Araştırmacısı Merve Mert’in rapor sunumuyla başlayan panelde, Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun (Yeditepe Üniversitesi) ve Dr. Atike Zeynep Kılıç (Başka Bir Okul Mümkün Derneği) konuşmacı olarak yer aldı. Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun eğitimin içeriği ile ilişkili gelişmeleri ortaöğretim tasarımı ve ölçme değerlendirme alanına odaklanarak değerlendirirken, Dr. Atike Zeynep Kılıç toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki gelişmeleri bugüne kadar uygulanan projeler çerçevesinde ele aldı.

Eğitimin İçeriği dosyasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Tüm yıla yayılan 5 ayrı dosya halinde yayımladığımız Eğitim İzleme Raporu 2019’un ilk dosyası olan Eğitimin Yönetişimi ve Finansmanı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Çalışmalarımızda kullanılan terimleri ve anlamlarını derlediğimiz ERG Sözlük’e buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Program Geliştirme, Uygulama, İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine İlişkin ERG’nin Görüşleri ve Önerileri

Teknolojik gelişmelerin ve sosyal değişimlerin hız kazandığı, öte yandan mevcut sorunları derinleştirdiği zamanlardayız. Ekonomi, sağlık, kültür ve sosyal sistemler sürdürülebilirlik açısından alarm veriyor. Son yıllarda yaşanan birçok kriz, insanlığın kurduğu çeşitli sistemlerin dayanıksız ve sürdürülemez olduğunu gözler önüne serdi. Siyasi kutuplaşmanın eğitime olumsuz etkileri ve

Eğitim 360° (28): Eğitimin İzleme Raporu 2021: Eğitimin İçeriği Ne Söylüyor?

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Burcu Meltem Arık ve Dr. Şebnem Feriver, eğitimin gezegenimizde yaşanan çoklu krizlere dayanıklı hale gelebilmesi ve bu krizleri önleyebilmesi için değerlendirme ve önerilerini paylaştıkları ERİ 2021: Eğitimin İçeriği dosyasını ele aldı.  Dr. Şebnem Feriver, yaşadığımız krizlerin belirli zihinsel modeller

📝 Eğitim İzleme Raporu 2021: Eğitimin İçeriği Yayımlandı!

. Eğitim alanında yaşanan önemli gelişmeleri ele aldığımız Eğitim İzleme Raporlarının bu yılki beşinci ve son dosyası olan Eğitim İzleme Raporu 2021: Eğitimin İçeriği, 29 Aralık 2021, Çarşamba günü (dün) ERG YouTube kanalında gerçekleşen canlı yayınla kamuoyuna sunuldu.