Bir Arada | Zor Zamanlarda Öğretmen Olmak

Eğitim Reformu Girişimi (ERG) olarak eğitimi tartıştığımız platformların çeşitlenmesi, farklı eğitim aktörlerinin sesinin duyulur olması ve farklı disiplinlerden farklı uzmanların katkılarıyla beslenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Çocuğu ilgilendiren her konuyu eğitimle bir araya getirme amacıyla düzenlediğimiz bir etkinlik serisi olarak “Bir Arada”larda alanında uzman konuşmacıları, eğitim ekosisteminde yer alıp bakış açılarını kamuoyunun yakından bilmediği, yenilikçi ve alternatif yaklaşımlar geliştiren katılımcıları ağırlıyor, herkesin bu konulara farklı bir gözle bakmasını amaçlıyoruz. Bu doğrultuda şimdiye kadar ilki Çocuk, Oyun ve Yaşam, ikincisi Okul ve Özgürlük, üçüncüsü Beslenme, Öğrenme ve Çocuk, dördüncüsü Ekran Çağında Eğitim, beşincisi Okulda Yaşam, altıncısı Zor Zamanlarda Eğitim ve sonuncusu Evde Hareket ve Oyunla Öğrenme başlığıyla olmak üzere yedi etkinlik gerçekleştirdik.

İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde, Bir Arada buluşmalarına COVID-19 salgınını da dahil ederek ancak bununla sınırlı kalmayarak “Zor Zamanlarda Eğitim” alt başlığıyla devam ediyoruz.

Bu etkinlikle öğretmenlerin eğitimin zor koşullarındaki deneyimlerini ve bu süreçteki deneyimlerden hareketle, olağanüstü koşulların öğretmenlik mesleğine etkisi, farklı koşullara göre adapte olan öğretmenlik rolü, kendi ihtiyacını belirleyip harekete geçen öğretmen kimliği ve öğretmenler arası meslektaş dayanışması tartışmaya açılacaktır. Etkinlik süresince, farklı deneyimleri konuşacak ve sahadan iyi örnekler üzerinden öğretmenin özne olma halini tartışmaya açacak ve aşağıdaki başlıklarda konuşacağız.

  • Öğretmenlerin zor zamanlarla başa çıkma becerileri (İyi örnekler ve stratejiler)
  • Öğretmenin Özne Olma hali / Burası Tamamen Bizim raporu
  • Meslektaş dayanışması ve sivil dayanışma

Canlı yayını izlemek ve diğer yayınlardan haberdar olmak için YouTube kanalımıza buradan abone olabilirsiniz.

Bir sonraki Bir Arada etkinliğimizde, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00’da “Evde Sanat ve Yaratıcılık” başlığında bir araya geleceğiz.

İlginizi Çekebilecek İçerikler

Eğitim 360° (46): Öğretmenler Günü’nde Öğretmenin İyi Olma Hâli

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü Öğretmenlerin iyi olma hâli nasıl sağlanır? Öğretmenlerin geleceğe dair kaygıları neler? İyi oluş hâli öğretmenleri nasıl etkiler? Görevlerini nasıl daha iyi yapabilirler? Eğitim 360°’ın bu haftaki bölümünde Öğretmen Ağı ekibinden Yakup Yıldırım’ın moderatörlüğünde, matematik öğretmeni Dilan Özdemir, psikolojik danışman ve

Öğretmenler, Sosyal Medya ve Çocuk Hakları

Öğretmenler YouTube, Instagram, TikTok, Twitter gibi pek çok sosyal ağda paylaşımlar yapıyor, içerik üretiyorlar. Kimi paylaşımlarda ise çocukların kişilik, özel hayatın gizliliği ve korunması, kişisel verilerin korunması gibi pek çok hakkı ihlal edilebiliyor. Sosyal medyada çocukların fotoğraf ve videolarının paylaşılmasının sonuçlarını farklı alanlardan uzmanlarla konuştuk.

Eğitim 360° (26): Öğretmenler Salgından Nasıl Etkilendi?

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Yeliz Düşkün ve Umay Aktaş Salman, salgının etkisinde öğretmenlerin son bir yılını ele aldı. ERG Eğitim İzleme Raporu 2021’in dördüncü dosyası “Öğretmenler” ise dün yayımlandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Er’in konuk