İÖK Eğitim 360°
150x50x1


15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı (İÖK)
Özel E-Bülteni
İÖK'TEN
90x10x1
280x180x1
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 15 Yaşında
Bu yıl 6 ve 7 Nisan'da gerçekleşen konferansta, 15 yıldır olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerin ve eğitim uzmanlarının eğitimi yaşamın konusu yapan iyi örneklerini dinledik, birbirimizden öğrendik. 6 Nisan'da konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı “Eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını, yaşamın her alanında olduğunu biliyoruz” dedi. ERG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder Türkiye’nin iyi iş yapanları görmeye ve duymaya çok ihtiyacı olduğunu belirtti. 6 Nisan açış oturumunu izlemek için tıklayınız.
İNCELE

280x180x2
Eğitim, Yaşam İçin...
Eğitim okumak, yazmak, bilgiyi zihinlerimize depolamaktan mı ibaret? Başarı, tek seçenekle belirlenen cevaplar, 100 üzerinden verilen notlar, diplomayla belgelenen meslekler ve sonunda bulduğumuz işlerle mi sınırlı? Oysa eğitim, bunların çok daha ötesinde, bireye yaşam için ya da kendini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu becerileri kazandırabilmeli. Bu yönüyle de her zaman okullardan daha büyük bir dünyayı kapsıyor. Bize göre eğitim yaşam için ve yaşamın içinde. Bu düşünceden yola çıkarak hazırladığımız tema filmini izlemek için tıklayınız.
İNCELE
280x180x1

Fikrin, Duygunun ve Yaratıcılığın Yolculuğu

6 Nisan'da eğitimin yaşam için ve yaşamın içinde olduğuna üç sohbetle tanık olduk. Her sohbeti açması için sırtını bilime dayayan bir akademisyeni, hikayelerini paylaşmaları için yaşamın içinden ilham veren dostları seçtik. Fikrin yolculuğunda akademisyen Sami Gülgöz, feminist yazar Hidayet Şefkatli Tuksal ve yazar Murat Menteş'i; duyguların yolculuğunda psikiyatr Yankı Yazgan, akademisyen ve müzisyen Hakan Yılmaz ve oyuncu Selma Ergeç'i; yaratıcılığın yolculuğunda ise akademisyen Şebnem Yalınay Çinici, yiyecek ve içecek uzmanı Oğul Türkkan'ı ve sanatçı Ayşe Gül Süter'i ağırladı. Oturumları izlemek için tıklayınız.

İncele

280x180x2

Daima Muhabbet, İnadına Muhabbet

7 Nisan'daki açış oturumu, Yönetim Kurulu üyelerimizden Hakan Altınay'ın kolaylaştırıcılığında, yazar Karin Karakaşlı, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner, oyuncu Mert Fırat ve Nesin Vakfı gönüllüsü Tayfun Özşahin'in katılımıyla başladı. Daima muhabbet, inadına muhabbet temasıyla birbirimizi can kulağıyla dinlemeyi amaçlayan oturumda merak etmek, iyi insan olmak, yaratıcılık ve çocuklara dair konuşuldu. Oturumu izlemek için tıklayınız. 

İncele
Herkese İYİ örnekler
90x10x1
180x120x1
Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak  
Konferansta bu sene sunulan iyi örneklerden biri olan proje, Elife Öğretmen ve öğrencileri tarafından “Doğada atık yoktur. Bir canlının atığı başka bir canlının besinidir.” gerçeğinden yola çıkarak başlatıldı. Proje kampüsteki tüm paydaşlarda ekolojik okuryazarlığı güçlendirmenin yanı sıra motivasyonu artırdı, iletişimi ve işbirliğini güçlendirdi. Projeye dair yapılan haberi izlemek için tıklayınız.
İNCELE
180x120x2
Aç Kapıları
Konferansta sunulan iyi örneklerden biri olan proje Ankara’da bir grup öğretmen tarafından geliştirildi. Okulda seçilen bir sınıf, 5 ayrı odaya bölünüp, bölümler arasına elektronik şifre ile açılabilen kapılar takıldı. Her odadan çıkışı sağlayabilecek ipuçları ve şifreye ulaşma soru ve yöntemleri ile farklı branşlardan dersler eğlenceli ve ilgi çekici, ezberden uzaklaştıran, problem çözme odaklı hale geldi. Projeye dair haberi okumak için tıklayınız.
İNCELE
180x120x3
Tınaztepe ÇPAL TV
Afyonkarahisar'dan gelen projede liseli öğrenciler, öğretmenlerinin öncülüğünde, genel yayın yönetmeninden sunucusuna her aşamasında görev aldıkları ÇPAL TV  kanalı ile okuldaki etkinlikleri ve beldeden haberleri, sosyal medya üzerinden yayın yaparak duyurdu. Uygulama öğrencilerin sorumluluk duygusunu, iş birliğine açıklığını güçlendirmeyi, iletişimlerini güçlendirmeyi ve kendine güvenlerini sağlamayı amaçladı. Projeye dair haberi okumak için tıklayınız.
İNCELE
Eğİtİmde zamansız İyİ örnekler
90x10x1
180x120x1
Oyun ve Matematik
Türkay Öğretmen, pek çok öğrencinin sevmediği ya da zorlandığı matematik dersini oyunla öğretti. Matematik hayatın içine karışınca çocukların iletişimi güçlendi, tüm okulun iklimi değişti. Türkay Öğretmenin iyi örneğini detaylı izlemek için tıklayınız.
İNCELE
180x120x2
İğne Deliği Fotoğraf Tekniği
Nuri Öğretmen, minik bir iğne deliğinin ardında kocaman bir dünya olabileceğini göstererek öğrencilerinin bakış açısını değiştirdi. Bir öğrencisini de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü'ne kazandırdı. Nuri Öğretmenin iyi örneğini detaylı izlemek için tıklayınız.
İNCELE
180x120x3
Sınıflarda Hazır Mateyallere Son (Montessori)
İrem Öğretmen, Montessori alternatif eğitim modelini Şırnak’tan başlayarak 22 ile taşıdı. Kendi ürettiği malzemelerle, devlet anaokullarında okuyan yüzlerce çocuğun hayatına dokundu. İrem Öğretmenin iyi örneğini detaylı izlemek için tıklayınız.
İNCELE
180x120x1
Fen Bilimlerinde Duyguların Etkin Olarak Kullanılması
Mevlüt Öğretmen ve öğrencileri, fiziği hapsolduğu ders kitaplarından, ezberden çıkarıp şiirin, resmin, mizahın içine kattı. Öğrencilerin hem yaratıcılıkları arttı hem de derse karşı olan ön yargıları kırıldı. Mevlüt Öğretmenin iyi örneğini detaylı izlemek için tıklayınız.
İNCELE
180x120x2
Periyodik Cetveli Duyarak ve Dokunarak Öğrenmek
Arzu ve Asuman öğretmen öğrencilerin duyarak ve dokunarak öğrenebilecekleri periyodik cetvel tasarlayarak ayrımcılık ve engellilik konularında farkındalık kazandı. Arzu ve Asuman Öğretmenin iyi örneğini detaylı izlemek için tıklayınız.
İNCELE
180x120x3
Stem İle Üretken Çocuklar
Banu Öğretmen, çeşitli ders konularını birleştirerek yaptığı deneylerle öğrencilerine bilimi ve yaratıcı düşünmeyi sevdirdi. Deneylere babaları da ortak ederek, ailelerin bakış açısını değiştirdi. Banu Öğretmenin iyi örneğini detaylı izlemek için tıklayınız.
İNCELE
Önerİyoruz
90x10x1
280x180x1
15. Yıl Filmi 
Konferansın 15 yıllık hikâyesine, amacına ve etkisine dair hazırlanan film, konferans sırasında gösterildi. Filmi izlemek için tıklayınız. 
İNCELE
280x180x2
Uzun Hikâye | Beni Karanlıktan Döndüren Öğretmenlerim Oldu
ERG Araştırmacısı ve gazeteci Umay Aktaş Salman’ın kalemiyle hazırlanan “Uzun Hikâye” yazı dizimizde, iyi örneklerin yarattığı değişim hikâyelerinin peşine düştük. Öğretmenlerin uyguladığı projelerin öğrencilerin hayatını nasıl etkilediğini araştırdık. Yazıyı okumak için tıklayınız.
İNCELE
En güzel an
90x10x1
500x300
erg Blog
90x10x1
300x280x3
Herkese İyi Örnek | Birbirimizden Öğrenerek Güçlenmek
32x32x8 30 Mart, 2018                     
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, ERG Blog'a Eğitimde İyi Örnekler Konferansı hakkında yazdı: "15 yıldır desteklediğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansı üreten ve iyi örneklerini paylaşmak isteyen eğitimcilerin bir araya gelmesini sağlayan eşsiz bir platform." Yazıyı okumak için tıklayınız.
İNCELE
48x48x17
0 212 292 05 42
48x48x18
erg@sabanciuniv.edu
48x48x18
Karaköy / İstanbul
40x40x1 40x40x3 40x40x3 40x40x3
© ERG 2018, Tüm Hakları Saklıdır