Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'na Başvuru Nasıl Yapılır?

Değerli Katılımcı, Aşağıda sizlerin başvuru sürecini kolaylaştırmak için başvuru adımlarını anlatmaya çalıştık. Bu adımlara geçmeden önce çalışmanızın hedef kitlesindeki merakı yeşertmiş olduğuna özen göstermenizi rica ediyoruz. Merakla ilgili bilgi metnine linkten ulaşabilirsiniz. Şimdiden ilginiz ve çalışmalarınız için teşekkür ederiz. kayit.egitimdeiyiornekler.org sitesiniz ziyaret edip kullanıcı kaydı oluşturarak, kullanıcı kaydınız varsa da giriş yaparak başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. Başvuru ekranında aşağıdaki adımları izlemeniz gerekecek. “Yeni Başvuru” butonuna tıklayarak başvurunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  1. Adım: Ekip
Başvurunuzun ilk adımında, uygulama/materyalinizi birlikte gerçekleştirdiğiniz ekip üyelerinin bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Ekip üyesi olarak eklediğiniz kişilere bir onay e-postası gidecek ve onay alındıktan sonra formu gönderebiliyor hale geleceksiniz. Başvurunun diğer adımlarına geçebilmeniz için ekip üyelerinin onayını beklemeniz gerekmemektedir.
  1. Adım: Projeye Dair Genel Bilgiler
Bu alanda projeye dair genel bilgileri girmeniz istenecektir. Önceki başvuru süreçlerinden farklı olarak, bu sene başvurunuz için “alan” seçimi değil “etiket” seçimi yapmanız beklenmektedir. En az bir, en fazla üç adet etiket seçimi yapabilirsiniz. Başvuru Alanları (Etiketler)
        1. Dil eğitimi
        2. Düşünme becerileri
        3. Erken çocukluk eğitimi
        4. Fen bilimleri
        5. Fiziksel ortamlar
        6. İnsan hakları, barış ve demokrasi eğitimi
        7. Meslekî ve teknik eğitim
        8. Öğretmen gelişimi
        9. Ölçme-değerlendirme
        10. Özel eğitim
        11. Paydaş katılımı ve işbirliği
        12. Sanat eğitimi
        13. Sosyal bilimler
        14. Sosyal duygusal beceriler
        15. Spor ve hareket eğitimi
        16. Teknoloji ve dijital okuryazarlık
Etiket Seçimi Ne Anlama Geliyor? Eğitim Reformu Girişimi (ERG), bir iyi örneğin birden çok disiplinle güçlü bağları olabileceğinin farkında olarak hem başvuru sürecinde başvuru ekiplerinin daha sağlıklı alan belirtebilmesi için hem de izleyicilerin bir iyi örneği daha iyi tanıyabilmesine yardımcı olabilmek için tekliğin yerine ilişkiyle kurulan geçişkenliğin görünürlüğüne katkı sunmak istiyor. Bu nedenle ERG, 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda sorularla iyileştirmeye çalıştığı tek bir alanda gerçekleşebilen başvuru alım sürecini, bu sene bir adım daha ileriye götürerek birden fazla alanla ilişkilendirmeye imkân sağlamak istiyor. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda, bu sayede alanların değil İyi Örnek’in daha çok konuşulmasını hedefleniyor. Konferans sürecinin işleyişi, tasniflendirme ve izleyicilerinin örnek seçimi kolaylaştırmak için de bu seçim, bu sene 3 alanla sınırlı tutuluyor.
  1. Adım: Proje Geliştirme Süreci
Bu adımda, iyi örneğinizi ortaya çıkaran nedenler, iyi örneğinizi geliştirdiğiniz koşullar, geliştirme sürecinde yaptığınız işbirlikleri, hedefleriniz ve kaynaklarınız gibi iyi örneğin hikâyesinin ve planının öğrenilmesini sağlayacak başlıklar hakkında bilgi vermeniz beklenmektedir.
  1. Adım: Uygulama Süreci
Bu aşamda, ilk olarak uygulamanızı adım adım anlatmanız beklenmektedir. Sizden uygulamanızın adım adım anlatılmasının istenmesinin nedeni hem değerlendirme sürecini sağlıklı olarak gerçekleştirebilmek hem de uygulamanızı hayata geçirmek isteyen öğretmenlere bir kılavuz hazırlamak için önem arz etmektedir. Ayrıca, yine bu adımda projenizle ilgili ölçme-değerlendirme verileri paylaşmanız beklenmektedir.
  1. Proje Sonuçları
Bu aşamadaysa projenizin nicel çıktılarına ve hedeflerinizle uyumuna dair bilgi istenmektedir. Uygulamanızı hayata geçiriyorken ya da daha sonra fark ettiğiniz eksiklikleri, yapılabilecek iyileştirmelere dair fikirlerinizi paylaşmanız da en az uygulamanız kadar önem arz etmektedir. Bir öz-değerlendirme alanı olarak doldurulması sizin uygulamanıza da katkı sunacaktır.
  1. Sunum ve Ek
Metin girişi, dosya yükleme gibi işlerimi yapacağınız son alan bu adımdır. Bu aşamada, eğer sunumunuz/posteriniz hazırsa bizimle paylaşmanızı rica ederiz. Ayrıca, önceki adımlardaki sorulara vermiş olduğunuz yanıtları destekleyici dokümanlarınızı, uygulamanız hakkında medya dosyalarını da bu adımda paylaşabilirsiniz. Seçici kurul, değerlendirmesini yapıyorken bu alana yüklemiş olduğunuz dosyaları da inceleyecektir. Projenize dair tüm dokümanları yüklemek yerine destekleyici ve açıklayıcı olduğunu düşündüğünüz dokümanlarını yüklemeniz, 50 mb’lık üst sınır da göz önünde bulundurulduğunda, yararlı olacaktır.
  1. Ön İzleme ve Onay
Bu adımda, başvuru formuna verdiğiniz tüm yanıtların olduğu, formun son halini görebilir ve formunuzu onaylarak değerlendirilmek üzere gönderebilirisinz. Doldurulması zorunlu olan sorunların yanıtlanmaması halinde ya da ekip üyesi olarak eklediğiniz kişilerin, ekip üyeliklerini onaylamadığı durumlarda ya da onay kutucuğunu işaretlemeden formu gönderemezsiniz. Ekip üyeliği onaylanmayan bir ekip üyesi nedeniyle formu gönderemiyor olmanız halinde ekip üyesini, üyeler arasında silerek formu gönderebilirsiniz. Sildiğiniz ekip üyesi, form gönderildikten sonra forma eklenmeyecektir, lütfen böyle bir talepte bulunmayınız.  ]]>

İlginizi Çekebilecek İçerikler

19. İÖK Buluşmaları’na Davetlisiniz 🍀

19. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na (İÖK) başvurular başladı. Başvuruya dair tüm detayları konuşmak, sorularınızı yanıtlamak ve süreçte size destek olmak için bir ay boyunca her çarşamba Zoom üzerinden yapılacak çevrimiçi buluşmalarda bir araya geliyoruz.

Eğitimde İyi Örnekler’den Haberlerimiz Var!

Geçtiğimiz haziran ayında, iyi örnekleri, Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın ötesine ve farklı platformlara taşıyacağımız, tüm yıla yayılan yeni bir yol haritası planladığımızı duyurmuş, 19. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na kadar birçok planımız olduğundan bahsetmiştik. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte Eğitimde İyi Örnekler’in yeni yolculuğu da başlıyor.